Seurailen tiiviisti Anthony Bourdainia. Hänellä on asenne ruokaan. Reilu ja konstailematon. Hän löytää juurikin ne paikat, jonne itsekin menisin. Mehukkaitten ruokien äärelle.
Tykkään hyvästä ruuasta. Pidän lihasta, kasviksista ja kastikkeista.
Mikään ei voita kunnon pihviä ja kasaa salaattia. Nam. Siihen reilu hyvä viini ja hyvää seuraa. Nam.
Kesällä tulee kovasti grillailtua, meillä on pihalla grillikota, jonne olisi tarkoitus asuttaa kaasugrilli. Ja savustin. Voitte vaan kuvitella mitä herkkuja voi sen jälkeen loihtia. Oih, grillikylkeä, maustettu sopivasti valkosipulilla, ja viskillä. päällä reilusti läskiä, jotta lihasta tulee juuri sopivan rapea ja murakka. Makkaraa, napsahtavaa Wilhelmiä tai Kabanossia.
Lohta savustettuna, tai siikaa. Kylkeen aurajuustopunajuurivuokaa. Makkarantekoa voisin kokeilla....
Salaattia kasvatellaan omassa pellossa, viime vuonna taisi kasvaa parhaimmillaan 4 eri sorttia. Kasvitamme myös porkkanaa,lanttua ja naurista. Ensi kesänä olisi tarkoitus perustaa ryytimaa yrteille. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin marinoida ruuat omilla yrteillä.
Toki meillä arkena syödään tavallista perusruokaa. Paljon saamme vaikutteita itämaisesta keittiöstä. Nopeaa arkikokkaamista. Nyhjää tyhjästä. Käytämme paljon kasviksia ja mausteita. Ruoka voi poltella suussa. Se vaan pitää flunssan poissa. Lapsenikin olen opettanut mausteisille ruuille.
Eineksiä ei käytetä. Niistä kun ei tiedä mitä ne sisältävät. Kananahkalihapullia. Yök. Maksalaatikko. Yök. Pinaattikeitto on ainoa eines mikä uppoaa. Kanamunalla, tietenkin.
Lapsuuden ruokamuistoissa pyörii tuore ruisleipä, äidin tekemät kyljykset ja paistetut ahvenet. Kesällä on saatava uudet perunat sipulivoikastikkeella. Ne ovat ihania.
Onneksi kohta koittaa kesä. Saa grillailla, laittaa puutarhaa ja paistatella päivää. Kesän ehdoton juoma on muuten valkoviini Sitsolla. Ja kylmä lonkeri.
Mmmmm.... Grillikodassa paistetut ribsit ja kotitekoinen valkosipulimajoneesi!..<3
VastaaPoistaKesällä SYÖMÄÄÄÄÄÄÄN!
VastaaPoista